COMMERZBANK AG

1. Commerzbank AG
Banka byla založena roku 1870 v Hamburku, její hlavní sídlo je ve Frankfurtu nad Mohanem. Banka čítá přibližně 780 poboček v Německu a ve významných finančních centrech ve světě. Commerzbank je druhou největší bankovní skupinou v Německu a ve světě se pohybuje v první padesátce. Zastoupení banky můžeme najít v následujících státech: Argentina, Bahrain, Belgie, Bělorusko, Brazílie, Chorvatsko, Čína, Egypt, Francie, Indie, Indonésie, Írán, Irsko, Japonsko, Jihoafrická Republika, Jižní Korea, Kazachstán, Libanon, Maďarsko, Malajsie, Mexiko, Nizozemí, Polsko, Rusko, Singapur, Slovensko, Španělsko, Srbsko a Montenegro, Švýcarsko, Taiwan, Thajsko, Turecko, Ukrajina, USA, Uzbekistán, Velká Británie, Venezuela.
Banka se orientuje především na firemní klientelu, nabízí také strukturované a projektové financování a poradenství pro strategické investory. Commerzbank dává klientům jistotu mezinárodního know-how a možnost pružněji obchodovat na světových trzích. Náročné požadavky klientů plní Commerzbank také v oblasti privátního bankovnictví.
Čistý zisk společnosti za rok 2007 byl 390 mil. a za rok 2008 750 mil. Kč. Základní kapitál 608 mil Eur.


2. BRE bank SA
Během uplynulých více než 20 let se stala BRE Bank jednou z čelních finančních institucí v Polsku – podle velikosti kapitálu, šířky služeb, rychlosti rozvoje, různorodosti poskytovaných produktů i úrovni bankovních technologií. V současnosti zaměstnává Skupina BRE Bank přes 5000 zaměstnanců ve svých společnostech a pobočkové síti. Na trhu se odlišujeme vysokou úrovní technologií, iniciativností a osobním přístupem ke Klientům. Misí a ambicí banky v budoucnosti je dosáhnout pozice „Nejlepší finanční instituce pro náročné Klienty“.

BRE Bank se specializuje na služby (určené) pro moderní dynamické společnosti: mezinárodní korporace, velké firmy a rychle se rozvíjející sektor MSP (malých a středních podniků). Svým Klientům nabízí nejvyšší jakost obsluhy a také produkty na míru. Díky úzké spolupráci s ostatními společnostmi skupiny BRE Bank může zajistit celou šíři finančních služeb. BRE Bank je navíc zkušeným aktérem na trhu speciálního investičního bankovnictví podle požadavků Klientů. Mnoho let působí také jako ceněný partner firem, jimž pomáhá na poli zahraničního obchodu a podpory exportu. Díky svým moderním produktům ulehčuje realizaci mezinárodních kontraktů a chrání své Klienty před riziky finančních problémů importérů. Specializuje se také na poradenství a financování projektů spojených s fondy EU.

Prostřednictvím mBank a Multibank je přítomná také na trhu retailového bankovnictví. Patřila také mezi průkopníky služeb pro Klienty s vysokým finančním statusem, kteří vyžadují zvláštní produkty a zacházení – jako jeden z prvních polských finančních ústavů nabídl BRE Bank již v roce 1995 službu Private Banking. Dnes je leaderem tohoto segmentu a v rámci BRE Private Banking & Wealth Management přináší profesionální přístup, s nímž se stará o komplexní správu majetku.


3. mBanka a.s.
Mbanka je retailovým bankovnictvím BRE Bank SA, která je členem skupiny Commerzbank (70% podíl v BRE Bank SA). Mbank vstoupila na český trh v listopadu 2007. Primárním provozním a prodejním kanálem banky je internet. Banka má rovněž i sít prodejních míst po celé ČR. Tato externí síť sestává z finančních center a menších kontaktních míst – mKiosků. Nabídka produktů a služeb zahrnuje v první fázi osobní a spořící účty a platební karty, dále pak hypoteční úvěry, spotřebitelské půjčky a kreditní karty. Samozřejmostí jsou také služby finančního poradenství.

Obchodní síť mBank v ČR tvoří 10 finančních center a 17 mKiosků (po více než roce fungování). Finanční centra jsou postupně budována ve větších městech, mKiosky jsou situovány do největších obchodních center.

Mbanka je transparentní a otevřená banka, která chce znát názory a požadavky lidí. Proto například na svých webových stránkách používá moderdní nástroje komunikace – mFórum a Blog, kde mohou klienti a zaměstnanci současně navzájem diskutovat a otevřeně vyjadřovat své názory na mBank jako takovou.

Systémy v mBank splňují nejpřísnější bezpečnostní audity. Pečlivě spravuje finanční prostředky více jak 250 tis. klientů a přes půl milionu účtů.

Mezi vyhlášený produkt společnosti patří bankovní účet mKonto, který jako jediný v ČR poskytuje zdarma služby typu:

• internetové bankovnictví,
• odchozí a příchozí platby,
• trvalé příkazy,
• inkaso,
• 3x zdarma v měsíci výběr z jakéhokoliv bankomatu v ČR
• SIPO.

Nejen díky tomu bylo toto konto mBanky ohodnocena čtyřmi zlatými korunami ČNB (cena veřejnosti, účet roku, novinka roku a nejdynamičtější účet).
Naposledy změněno: pondělí, 27. ledna 2014, 11.57