ŘETĚZCE SE ZBOŽÍM PRO SPORT A VOLNÝ ČAS

SPORTISIMO
Datum zápisu: 16.srpna 2000
Spisová značka: C 78675 vedená u rejstříkového soudu v Praze 
Název subjektu: SPORTISIMO s.r.o.
Sídlo: Praha 5 - Zličín, Řevnická 121/1, PSČ 155 00
IČO: 26194627
Právní forma: Společnost s ručením omezeným
Předmět podnikání: koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej (s vyjímkou
obchod. živností uvedených v příl. 1-3 zák. č. 455/91 Sb., v platném znění), zprostředkovatelská činnost v oblasti obchodu v režimu živnosti volné, poradenská činnost
v oblasti obchodu, poradenská činnost v oblasti sportu, pronájem nemovitostí, bytů
a nebytových prostor s poskytováním, jen základních služeb zajišťujících řádný provoz
(§ 4 ŽZ)
Počet zaměstnanců: 1000
Počet prodejen v ČR: 55
Základní kapitál: 600 000,- Kč

Sportisimo je přední maloobchodní prodejce zaměřený na sportovní vybavení, oblečení
a obuv. Za dobu svého působení si získal mnoho spokojených zákazníků, kteří ho vyhledávají pro širokou nabídku vysoce kvalitního zboží za nejlepší ceny.

V prosinci 2008 se Sportisimo stalo prvním významným sportovním řetězcem na českém trhu, který nabízí zákazníkům komfortní nákup z domova prostřednictvím vlastního e-shopu.

V kamenných prodejnách a v e-shopu je možné nalézt vše potřebné pro sport i volný čas.
Je možné si vybrat z kompletní nabídky lyží, lyžařského vybavení, potřeb pro fotbal, halové
a raketové sporty, běh nebo fitness, dále také vše pro cyklistiku, in-line, turistiku, vodní sporty, dále rotopedy a posilovací stroje, oděvy a potřeby pro volný čas a mnoho dalšího.
Sportisimo svůj sortiment nabízí v široké škále značek. Např.: Nike, adidas, Umbro, Russell Athletic, Puma, Reebok, Atomic, Fischer, Salomon, Blizzard, Head, Rossignol, Burton, Spyder, Salewa, Rollerblade, Scott, Olpran, Fila, K2, Wilson, Columbia, Coleman, Hally Hanson, Merrell, Kappa, Klimatex, Hannah, Apline Pro, Loap, Etape atd..

Společnost má dlouhodobě stabilní hospodářské výsledky. Jejím cílem je, aby si každý zákazník našel ten svůj výrobek rychle a bez dlouhého hledání, a to nejen v našem e-shopu, ale i v kamenných obchodech. Proto jsou výrobky vystaveny přehledně a celkové uspořádání prodejen usnadňuje orientaci. O zákazníky se stará vyškolený personál, který umí vždy poradit.

GIGASPORT
Datum zápisu: 30.června 1992
Spisová značka: C 38960 vedená u rejstříkového soudu v Praze 
Název subjektu: Kastner + Öhler spol. s r.o.
Sídlo: Čestlice, Obchodní 112, okres Praha-východ, PSČ 251 70
IČO: 47450401
Právní forma: Společnost s ručením omezeným
Předmět podnikání: hostinská činnost, výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách
1 až 3 živnostenského zákona
Počet prodejen v ČR: 9 obchodních domů + jeden Outlet
Základní kapitál: 264 000 000,- Kč

Společnost Kastner&Öhler se již řadu let koncentruje na strategii dvou značek:

Kastner&Öhler představuje módu pro dámy, pány a děti. Vedle TOP značek a jasného přehledného sortimentu Kastner&Öhler vidí svou nejpodstatnější kompetenci v prvotřídní obsluze a poradenství. Atraktivní gastronomická nabídka, servisní služby jako péče o děti, úpravy oděvů, parkování zdarma, apod., vytvářejí pro zákazníka příjemnou atmosféru.

Gigasport nabízí všechno potřebné ke sportu. Gigasport klade důraz na nejvyšší kvalitu, výhodné ceny, servis a zážitek při nákupu. Ve středu stojí sortiment předních značek
a profesionální, motivovaní zaměstnanci. Mnozí z nich jsou sami aktivní sportovci a takříkajíc experti ve vlastní oblasti – někteří dokonce přišli ze špičkového sportu.
Gigasport nakupuje pouze u prověřených dodavatelů a snaží se o nejvyšší kvalitu za nejnižší možnou cenu. Nechce zbohatnout na jednom kusu zboží, ale přesvědčit férovostí kvality
a ceny všechny zákazníky o tom, že se nevyplatí chodit nakupovat sportovní zboží jinam.
Feelin´ giga proto znamená špičkové produkty, přehledný sortiment, kompetentní zaměstnance, dobrý poměr mezi výkonem a cenou a příjemnou nákupní atmosférou.

Všechny provozovny jsou zařízeny ve stylu samoobslužného maloobchodu. Prostory
se pohybují mezi 2000-7000m² a je možné vybírat až z 20-25 000 druhu produktů a značek. Běžná otevírací doba Po – Ne 10:00 – 20:00
V každé prodejně je možné požádat o běžný servis, Giga tipy, nabídky pro kluby a dárkové karty.

Obchodní řetězec Gigasport má velmi pozitivní vztahy s okolím a to díky tomu, že dodává sportovní vybavení a zařízení, zajišťuje a aktivně se zapojuje převážně na pořádání
a zajišťování sportovních akcí pro veřejnost.


INTERSPORT
Datum zápisu: 29.května 1998
Spisová značka: C 59835 vedená u rejstříkového soudu v Praze 
Název subjektu: Intersport ČR s.r.o.
IČO: 25670816
Sídlo: Praha 4, Na Strži 1702/65, PSČ 140 62
Právní forma: Společnost s ručením omezeným
Předmět podnikání: opravy a údržba potřeb pro domácnost a sportovních potřeb, pronájem
a půjčování věcí movitých, koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej (s výjimkou zboží vyloučeného zák.č.455/91 Sb. o živnostenském podnikání veznění pozdějších předpisů a jeho přílohami), reklamní a propagační činnost, poradenská činnost v oblasti obchodu, realitní kancelář
Počet prodejen v ČR: 32
Základní kapitál:100 000,- Kč

Intersport je největším prodejcem sportovního oblečení a vybavení na světě. Společnost
je zastoupena ve více než 30 zemích světa a nakoupit můžete ve více než 5 000 obchodech.

Společnost Intersport představuje nejdynamičtější, nejznámější a nejziskovější prodejní značku na světě. Intersport se tak stává stále častější volbou pro všechny fanoušky sportu,
a to díky svým špičkově vybaveným obchodům, jejich příhodnému umístění, dostupnosti skvělých značek, profesionálnímu poradenství a vysoké kvalitě značky Intersport. Značka Intersport v sobě spojuje autoritu odborníků, kompletní škálu sportů, autentičnost sportu
a záruku té nejlepší ceny/kvality. Cílem je poskytnout zákazníkům profesionální radu, odborné znalosti, nabídnout jim ty nejlepší hodnoty a kvalifikovanost prostřednictvím profesionálních služeb a prvotřídních výrobků. Společnost Intersport se pyšní vlastní značkou a špičkovými výrobky, které nabízí po celém světě. Spolupracuje s výrobci světově proslulých značek a prostřednictvím rozsáhlých kampaní sloužících k propagaci nejnovějších výrobků těmi nejlepšími sportovci komunikuje s miliony lidí.

Celkový roční obrat společnosti v ČR je 1,2 mld CZK.


HERVIS SPORT
Datum zápisu: 11.09.1997
Spisová značka: C 54377 vedená u rejstříkového soudu v Praze 
Název subjektu: HERVIS Sport a móda, s.r.o.
IČO: 25607626
Sídlo: Praha 10 - Štěrboholy, Nákupní 389/2, PSČ 102 00
Právní forma: Společnost s ručením omezeným
Předmět podnikání: koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej v rozsahu
živnosti volné, opravy sportovních potřeb, pronájem a půjčování věcí movitých, specializovaný maloobchod
Počet prodejen v ČR: 24
Základní kapitál: 60 100 000,- Kč

Hervis Sport a móda s.r.o. je součástí skupiny Hervis International GmbH se sídlem
v rakouském Salzburgu.
Česká pobočka zahájila činnost v roce 2002 a dnes zaměstnává v České republice přibližně 200 zaměstnanců (celkový počet zaměstnanců celé skupiny je 1 900).

Hlavní kompetence společnosti je v oblasti sportu a módy, společnost na všech pobočkách zajišťuje kvalifikovaný servis a odborné poradenství. Podle motta "get movin" (volně přeloženo: začni se hýbat) vybízí Hervis k radosti z aktivního pohybu a tím k lepšímu životnímu pocitu. Dobrý pocit ovlivňuje i kvalita a funkčnost používaného sportovního náčiní a oblečení. 

Prodejny jsou plnosortimentní s orientací na masově rozšířené sporty, které jsou i na prodejně pro snazší orientaci zákazníků uspořádány podle jednotlivých sportovních odvětví. 

Hervis nabízí obuv, oblečení, tašky, batohy nebo sportovní výzbroj pro běh, turistiku, outdoorové aktivity, cyklistiku, fitness, fotbal, volejbal, in-line, skateboard, squash, tenis, stolní tenis, ostatní sálové sporty, běžky, lyžování, snowboarding, hokej a bruslení, plavání, potápění a další.
Hervis sází pouze na nejkvalitnější sportovní značky a nevede žádné bezejmenné kopie. Přesto ceny nabízeného zboží a cenově agresivní nabídky mohou jednoznačně konkurovat jiným sportovním zbožím i v poměru kvality a ceny.




Zdroje čerpání:
www.justice.cz
www.gigasport.cz
www.sportisimo.cz
www.intersport.cz
www.harfasport.cz
www.google.com
www.seznam.cz
Naposledy změněno: pondělí, 27. ledna 2014, 11.57