Lepší verze

Josef a Marek jsou kamarádi. Pracují v jedné firmě už několik let. Josef se dopracoval k povýšení, stal se vedoucím oddělení. Marek poslední dobou dělá jednu chybu za druhou. Josef byl zatím trpělivý, věděl totiž, že má Marek problémy doma. Dnes se však ukázalo, že Marek neodeslal důležitý projekt v termínu. Jeho přijetí je velmi reálně ohroženo a spíš by byl zázrak, kdyby zpoždění nevadilo… Rozrušený Josef se posadí a přemýšlí. Za chvilku se ale zvedne a volá Markovi.

J: Marku, můžeš na chvíli ke mně? Jde o ten projekt RFD.

Marek přichází.

J: Marku, dostal jsem informaci, že jsme neodeslali ten projekt RFD. Ostatně před odesláním to musím přece podepsat. Jak to je s tou věcí? Jsem z toho trochu rozčílený.

M: Původně byl opravdu termín do dneška, ale protože po nás chtějí ještě navíc jednu tabulku, prodloužili termín do zítřka odpoledne. Přesně do čtyř. Kočičková dodá podklady a já to pak přinesu k podpisu.

J: Tak to je dobře. Mně říkala sekretářka, že to ještě nedostali. Nevím, proč mi to tedy vykládala. A tys mi nemohl říct, že je ten termín odložený? Byl bych rád, kdybych o takových věcech dostal informaci.

M: No nechtěl jsem s tím zdržovat, ale vidím, že jsem to měl udělat.

J: Tak to budeme muset nějak vymyslet, abych tyhle informace měl k dispozici… Fakt je, že se vším zas za mnou běhat nemusíš. Dobře.

M: To mě mrzí, že tě to tak rozčílilo a vlastně se to nemuselo stát.

J: No nediv se, poslední dobou máš trochu problémy.

M: To uznávám, ale už si vážně dám pozor.

J: To jsem rád, je to u vás už lepší? Nepotřebuješ nějakou pomoc?

M: Díky, ale zvládneme to tak.

J: Tak dobře Marku, hlavně, že všechno klape. No, můžeme se zase vrhnout do práce…

klukV čem se oba pánové zlepšili?